Brouwerij Van Den Bossche

Pater Lieven

Pater Lieven – “Een bier waar de brouwerij groot van geworden is

Om de vijftig jaar worden er in Sint-Lievens-Esse en omliggende gemeenten grootse Livinus Feesten gehouden ter ere van de Heilige Livinus, patroonheilige van de parochie.
De laatste feesten dateren van 1957 en ter dier gelegenheid zijn de gebroeders Willy en Marc Van Den Bossche met een nieuw bier op de markt gekomen namelijk Pater Lieven.
Dit bier werd uitsluitend geleverd in fles. In het begin van de jaren 70 werd er in Sint-Lievens-Esse en dan nog welbepaald in de garage van de brouwerij een groot feest georganiseerd. Omdat men veel volk verwachtte en om een snelle en vlotte bediening te verzekeren is men toen voor de eerste maal overgegaan tot Pater Lieven op vat te verkopen.
 Een bier dat vroeger gedronken werd op keldertemperatuur werd toen voor het eerst fris gedronken omdat het op vat was en gekoeld werd door frigo’s.
 Het was vooral de jeugd die Pater-Lieven op vat wist te waarderen en dat was dan de start van een succesrijke verkoop.
De verkoop ging dermate goed dat er rond 1980 besloten werd om te stoppen met het brouwen van Pils,Tafelbieren en Export om zich ten volle te kunnen toeleggen op de verkoop van Buffalo en Pater-Lieven.

1997: de brouwerij bestaat 100 jaar!

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de brouwerij wordt de Pater Lieven in nieuw kleedje gestoken. De Pater Lieven blond en de Pater Lieven donker worden geboren. Pater Lieven wordt nu gepositioneerd als een abdijbier. Beide bieren hebben nu een Alc.vol.% van 6,5.
Dankzij het grote succes brengt de brouwerij nu ook een Pater Lieven tripel van 8 % alc.vol. op de markt.
Ook het kerstbier van de brouwerij krijgt nu een nieuwe naam en vervolledigt het Pater Lieven gamma. De Kerstpater is geboren! Met zijn donkere kleur, zoete en licht gebrande smaak en 9 % alc.vol. is dit een typisch Belgisch kerstbier.”

Geef een reactie